Персоналът на пивоварната в Льовен, Белгия прие робота Spot на Boston

...
Персоналът на пивоварната в Льовен, Белгия прие робота Spot на Boston
Коментари Харесай

Робот отиде на интервю за работа в най-голямата пивоварна в Европа и го наеха на втория час

Персоналът на пивоварната в Льовен, Белгия одобри робота Spot на Boston Dynamics на тест през 2022 година, с цел да види какъв брой механични проблеми или течове на въздух може да открие в оборудванията. 

По-малко от два часа по-късно те предложиха на робота работа на цялостен работен ден.

През годината по-късно Spot се трансформира в основна част от програмата на пивоварната, която влага в нововъзникващи технологии, с цел да поддържа упоритостта на компанията за реализиране на чисти нулеви интервенции в оборудването в Льовен до 2028 година

Spot организира 1800 самостоятелни инспекции всяка седмица в 10 опаковъчни линии, които създават над 50 000 контейнера бира от най-известните марки.

През първите шест месеца на внедряване Spot откри близо 150 аномалии и понижи междинното време за ремонт от няколко месеца до едвам 13 дни.

„ Нашите машини се износват доста с течение на времето, тъй че предсказуемата поддръжка е главен приоритет “, сподели Дейвид Сонксен-Грегори, управител за ускорение на стратегически планове.

 „ Spot вижда повече от два пъти повече от аномалиите, които чакахме, само че също по този начин към този момент сме в положение да правим поправки и да забележим нараствания на продуктивността и понижаване на силата в границите на пивоварната. “

Първоначално Spot провокира огромно неспокойствие през първите си седмици на внедряване при започване на 2023 година Служителите реагираха със комбинация от учудване и любознание, отнасяйки се към Spot като към звезда. С течение на времето обаче чиновниците стартират да считат робота повече за сътрудник, в сравнение с за машина.

„ Когато видите Spot да се разхожда в даден регион, това провокира усмивка на лицата на хората “, сподели шефът на завода Оливие Майе. „ За нас в пивоварната това е нашето куче и сътрудник, които оказват помощ на нашите оперативни процедури и нашата стратегия за резистентност. Така че всички гледат на Spot по в действителност позитивен метод. “

В момента Spot се концентрира върху два типа инспекции: термични и акустични. Когато механичните елементи стартират да се износват, те са склонни да генерират топлота. Spot употребява термокамера, с цел да обезпечи образно доказателство за непотребната топлота, предавана от проблематичните зони. Spot просто насочва камерата нагоре към избрана част от оборудването и снима изображение.

В един случай Spot разпознава повреден транспортен мотор, който би затворил линията за пакетиране за най-малко 6 часа. Spot също по този начин откри скоростни кутии с ниско наличие на масло и дефектни вентилатори на мотора. Чрез осъществяването на тези досадни, повтарящи се инспекции, Spot освобождава личния състав да се концентрира върху ремонта.

„ Предимството на работата със Spot е, че техниците могат да се концентрират върху отстраняването на проблемите, открити от Spot “, сподели Ванзурпеле, който работи в пивоварната от 26 години. „ Успяхме да разгадаем редица проблеми със Spot, изключително при мотори, които прегряваха. “

По-голямата част от аномалиите, открити от Spot, са течове на сбит въздух и други газове, чиято цена се усилва бързо, колкото по-дълго остават неоткрити. Например Sönksen-Gregory прави оценка междинната цена на приключване на въздух на 550 $ за изтъркан артикул. Изтичането на амоняк и други скъпи газове може да докара до загуби до $15 000. Дори когато личният състав може да надуши приключване на газ, Spot може да откри точното местонахождение за секунди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР